Kanon och kalkon...

Denna låten har jag lyssnat på sen liten. Tror jag första gången hörde den när man hade en sak som man snurra så spelade den och blinkade :P Hur som helst en underbar låt och tänk om man kunde dansa sådär....



Lördagen blev dels en av de bästa dagarna jag haft här men senare vände det och det blev till en av de värsta :/

Jag jobbade mellan 0700 och 1200 vilket gick bra. Sen gjorde jag iordning mig för att åka in till City. Skulle möta upp några vänner för att festa på kvällen men innan det så gick jag för att titta upp en affär som jag hade blivit tipsad om skulle vara gratis. Dock där så var butiken antigen stängd eller nerlaggd för var inte mycket liv där :P 
På förfesten samt när vi gick vidare ut så var jag ensam kille. Detta har som allt annat sina för och nackdelar men vilket som hade jag det väldigt roligt :D 
Dagen vände då vi kom till klubben som heter Aspen. Vet inte vad det är men trivs inte så bra där....i alla fall drog jag 0230 eftersom några andra också började dra sig hemåt. Och av någon anledning så gick mitt tåg en timma senare än vanligt så jag fick vänta i tre timmar "ensam" på tåget :( Och när jag väl skulle gå en från tågstationen, vilket tar ca 20 min, så regnade det så jag var helt genomblöt när jag var hemma :( Blev att hänga upp allt lite varstanns i rummet, sätta på värmen och lägga sig :P

Söndagen blev nog den slappaste dagen hittills...hehe, den bästa, sämsta och slappaste dagen samma helg :) Hade tänkt att åka till ett ställe i närheten och gå i deras stora "varuhus" men den jag tänkte åkt med mådde inte bra så fick skjuta på det. Och jag hittade ingen eller något annat att vara med/göra så blev att softa framför datorn och på rummet hela dagen :P Fast lite skönt det med...började titta på en film på kvällen. American gangster...verkar bra än så länge!

Idag så har jag jobbat som vanligt. Tränat ensam...ser dock väldigt mycket fram emot "deffen" som drar igång om två veckor för min del :P Fick ett roligt kort ifrån min mamma på posten idag...var roligt att läsa, tack :) Nu på kvällen så fixa jag som ni märker bloggen..hehe, och ska kanske titta klart på filmen. Får se vad det blir...har lite att välja på :)

Good night...

Tågstationen

Tågstationen

Tåget

Några av de olika biljetttyperna som jag använder.   Det första är för tunneltåget, det andra är ett tioturskort och det sista är ett månadskort som jag lånar av värdpappan.

En enkelbiljett

Framme..

:)


"J"

Fredag och helg stundar....ökar tempot med lite techno :)



Tisdag: Det mesta var som vanligt. Jobb, ledig + skola, jobb, ledig + That´ 70s show och säng :P Dock var det tillägg vad det gäller att jag ringde till Frida och tittade så allt var bra med henne...och det var det än så länge. Så bra det :) Sen på kvällen efter att jag slutat så hade jag LCC möte, vilket jag inte missa eller glömde av denna gången :D Var hemma hos hon som är våran LCC och åt pizza samt pratade lite...var trevligt! 

Onsdag:  Ja, inte mycket nytt där :) Jobbade lite längre på kvällen men tittade ändå på en film, Micheal Clayton, som var okej.

Torsdag: Träningen blev på kvällen tillsammans med Julia vilket var roligt och trevligt. Samt att jag köra biceps som jag de senaste dagarna längtat efter att träna :P Efter som jag inte tränade på dagen så fick jag tid till att gå igenom saker och fixa lite vilker var skönt och behövligt!!
Blev två avsnitt av That´ 70s show på kvällen då jag missade en kvällen innan :D

Idag så har det varit en skön och rolig dag....och lång. Pappan var hemma idag från jobbet vilket gjorde att han tog hand om vissa saker som behövdes göra under dagen plus att jag fick se en gladare och bättre sida av honom samt bygga lite mer band. Detta har det ju inte blivit mycket av då han är borta hela dagarna och jag är borta på helgerna..typ :D
Hade skola med idag vilket var halvslappt...tittade på ett vänner-avsnitt vilket var skoj, som vanligt!! Pröva min första snickers idag...var helt okej men inte överdrivet jätte gott. Sen så knäckte jag mitt första ägg idag med :P Efter som jag var allergisk mot ägg som mindre så blev det aldrig att jag arbetade med ägg. Men nu tål jag det, dock inte orsaken till varför jag knäckte ägg, utan mamman behövde hjälp med att göra en form av omelett. När jag väl sluta idag så fixa jag bloggen och ska sova när jag är klar...

Good night..

Min första snickers :D



Mitt rum.

Mitt rum.

Mitt rum.

Nycklar och mobil :)

Huset :P

Månadskalendern..

Dagsschema

Lugn helg...

En låt som jag haft och lyssnat på i många år. Har ett bra budskap....



Fredagen bjöd inte på så mycket nytt. Jobbade, var åter på min lektion och jobbade på kvällen igen. Tog det lugnt med TVÅ avsnitt av That´ 70s show då jag började tidigt på lördagen och inte hade tid för så mycket mer.  Hehe...nog min kortaste sumering av en dag hittills :P

På lördagen så gick jag upp 0700 för att ta den yngsta till sin hockeyträning, som jag från nu och fram till juni eller juli är hjälptränare för :) Kommer nog inte bli att göra så himmla mycket på isen dock...de ska spela för det mesta men kan bli att hjälpa några med vissa specifika saker dock.
Jag slutade sedan vid 1200, vilket är skönt då man har hela lördagen sedan att göra vad man vill. Om jag känner mig rätt så hade jag sovit bort en stor del av dagen om jag inte var tvungen att gå upp :) hehe....och dessa tiderna kommer jag att ha som sagt till juni eller juli på lördagarna, förutom dem som jag är ledig, då hockeyträningarna slutar.
Efter jag slutat så tog jag det lugnt hemma ett tag innan jag begav mig in till city med en vän för att titta på bio och bara ta det softa. Blev Slumdog millionaire som var väldigt bra!! Trodde dock inte att den filmen skulle bara det första gången jag hörde om den samt såg affischen. Sen hörde jag en massa som sa att den skulle vara bra samt att den vann en hel del olika utmärkelser...så fick se till att se den innan de slutade visa den. Redan missat filmer som jag velat se precis när jag kom hit.

Igår så sov jag ut till 1200 :D Åkte in till city igen vid tre tiden men gjorde inte mycket av värde, blev att se en film till dock så gjorde i alla fall något! Tittade på Knowing med Nicolas Cage, gillar honom och filmen var bra...fina effekter. Inte så många filmer i april att se som jag vet just nu men sen i maj, juni och juli kommer en massa som man måste se :D

Idag blev det gymmet...skönt :) Tycker att jag redan är ganska deffad, trotts att jag egentligen ska köra igång hårt med det om ca tre veckor. Äter ganska mycket godis och onyttig mat men man går så mycket när man är inne i Manhattan så man förbränner mer än vad man får i sig :)
Annars så var den äldsta för första gången lite sjuk så tog honom till doktorn som sa att han hade något virus....men hemma från skolan fick han inte vara för föräldrarna ändå, hehe:P Är ju skönt och bra för mig att barnen sällan är sjuka och ifall de skulle bli det att de måste gå till skolan ändå så att jag får min tid för att göra de saker som jag vill och behöver. Vet andra au pairer där barnen är sjuka jämt eller att föräldrarna är överkänsliga och låter barnen vara hemma för inget!!
Varit en lugn dag och nu när jag slutat så börja jag skriva på bloggen och ska efter detta titta på en film innan jag lägger mig. Fick även ett JÄTTE FINT kort ifrån Frida hemifrån....var gulligt, gjorde mig glad :D 

Good night...

AMC på Broadway

BRA FILM!!

Regal på Broadway

Bra film

Gummibjörnar...smakar inte som hemma :/

Ny kurs...

En gammal favorit som väcker minnen från min ungdom :)



På tisdagen var det dax att påbörja min andra kurs här i USA, American slang and idoms. Läraren verkar inte vara lika slapp som min förra men hoppas på att det inte blir för mycket jobb :) Roligt var att en annan au pair som jag känner också skulle gå den kursen, så det gjorde kursen trevligare i alla fall!
Annars hände inte så mycket speciellt under dagen.

Barnen var lediga från skolan på onsdagen så jobbade tio timmar, 0900 till 1900. Hände och gjorde inte så mycket...de gör sina saker och jag kör dem till sina träningar och ger dem mat. På kvällen joggade jag för att möta upp Julia på vägen då vi skulle till gymmet och träna, Eftersom det blev på kvällen så valde vi att gå till det närmaste gymmet som vi har här i Larchmont. Annars tränar vi i det som är större, i New Rochelle.
Hemma efter gymmet så tog jag och tittade på film, Riddick, som var en underhållande film.

Idag så var det en lite "stressig" dag. Jag tankade bilen, handlade mat till barnen, gymmade och var på biblioteket under dagen. Annars gick dagen fort och bra...känns bra nu när man kommit in i jobbet och det flyter på mycket bättre!
På kvällen så fixa jag bloggen och ska ta och titta på minst ett avsnitt av That´ 70s show innan jag ska sova!

Good night...

Bjuder på fler bilder från DC...



First World War memorial

World War II memorial

Korean War memorial

Navy memorial

Vietnam memorial

JFKs grav på Arlingtons kyrkogård

Washington DC :P

Bjuder på en svensk artist som gör sköna låtar och så under en tid nu. Själv tycker jag han varit som bäst nu den senaste tiden!



På fredagen snackade jag med värdpappan och vi kom överens om att jag skulle köra honom till tåget och sedan så var jag fri. Detta gjorde att jag fixade mig och packade för att ta tåget 09:24 till NYC och sedan bussen 10:45 till DC. Var framme runt 15:00 och begav mig till mitt hostel. Ett väldigt bra hostel får jag säga...nära dels från bussen och sedan låg det väldigt centralt så nära till det mesta. Jag möte sedan upp med Magnus och Sinja som även var där :) Skulle visa sig senare att det var lite andra grupper som vi kände som också var i DC.
Det blev lugnt på kvällen, vi gick runt lite lätt bara och var inne i en butik och köpte lite smått inför helgen :) Sedan satt vi på mitt rum en bra stund och bara snackade..lite planering.

Lördagen så kom jag iväg lite tidigare än dem andra då de bodde längre bort än mig. Så jag passade på att gå till teatern där Lincoln blev skjuten och även till huset/rummet där han sedan avled. Efter det mötte jag upp Magnus, Sinja blev kvar hemma då hon mådde dåligt :/ Jag och Magnus hann med en hel del under dagen. Vi var på Holocaust museet,  såg Lincoln memorial, Washington monumentet, Andra världskrigs monumentet, Vita huset, Korea krigets monument med mera. På kvällen så mötte vi upp andra Au pairer för att festa lite. Var en stor dag då man firade St Patric´s day, som är nästa tisdag, idag. Vi åkte till ett ställe som var väldigt dyrt, ganska stort med okej musik. Men alldeles för mycket folk..gick tillslut inte att dansa. Så det blev att vi drog oss hemåt ganska tidigt.....skönt att sova dock efter mycket gående under dagen!!

På söndagen fanns det fortfarande lite saker kvar att se och göra så jag var inte sen att ta tag i det. Innan jag mötte upp med Magnus och Sinja igen så gick jag för att se Capitolium, US supreme Court samt Kongressens bibliotek. Gick på min väg förbi lite andra olika roliga byggnader också. När vi sedan var alla tillsammans så gick vi för att se på Vietnams krigets monument och åke iväg för att titta på Pentagon och Arlington National Cemetery. Blivit mycket man sett, stressigt men roligt! Man kan tro att allt ska vara nära varandra då det verkar så men det är en bra bit att gå mellan alla saker...det vet jag nu :P Var även lite känslosamt att gå på vissa minnes ställen, mycket fina platser.
I alla fall så drog vi oss hemåt vid 17:45 och sedan var det tåget hem från GCT för att sova.

Idag så har dagen gott fort då det varit något att göra hela tiden, vilket är skönt!! Jag tränade ensam igen under dagen och packade upp samt fixade från resan. Nu ikväll har jag fixat lite till men annars inte gjort så jätte mycket. Blir sängen nu :D

Good night...

Ford´s teater

Washington Monument

Lincoln Memorial

Vita huset

Capitolium

Pentagon

Arlington Cemetery

"Son är lik sin mamma"

Mitt i allt stress bjuds det på lite lugn och bra musik som för vissa även blir lugnet före helgen :P


Tisdagen var en lugn dag. Jag ringde pappa vilket var några veckor sedan...roligt att höra hans röst och se vad han har för sig :P Tränade ensam, vilket jag gjort resten av veckan med för den delen, och jobbade på eftermiddagen igen. På kvällen gjorde jag inte mycket vad jag kommer ihåg utan tog det mest lugnt.

Onsdagen var typ likadan som tisdagen. Tränade, jobbade och tog det lugnt! Jobbade dock nog min längsta dag idag då familjen ska iväg på torsdag vilket gör att jag inte jobbar fredag. Så mamman utnyttjar de timmarna på fredag under veckan, helt okej med mig.

Idag så tränade jag igen :D Jobbade inte mycket...blev morgonen och sedan två timmar på eftermiddagen, Hann med att åka till biblioteket och låna en dvd till mig och bok till yngsta pojken. Fixa ett konto åt en kompis på samma bank som jag har vilket betyder $25 till oss vadera :P Sen åkte jag även tillbaka till det ställer där båda mina värdpojkar tränar fotboll. Den yngsta glömde sin jacka där dagen innan vilket jag märkte på morgonen men sa inget till värdmamman...hehe. Väl där så sa de att alla kvar glömda saker låg på ett bestämmt ställe men jag hittade den inte där. Så gick runt lite men såg den inte någonstans på marken. Samtidigt som jag gjorde det så sa han som jobbade där att de har städat så låg den inte i "kvarglömt" högen så var den inte här.
Precis när jag skulle gå ut så såg jag något blått som låg längst ner i en hög. Först tänkte jag fråga vad det var men sen att jag inte skulle göra det....men sen så sa min instingt att jag skulle göra det och mycket riktigt så var det jackan som låg längst ner där :P Sa till mig själv efteråt att det har jag ärvt från min mamma :D Och hade jag inte gjort det så lär man ju inte letat där något mer och säkert inte hittat jackan alls.
Bara tagit det lugnt hemma under kvällen och njutigt av att ha det lugnt i huset :P Fixat med bloggen samt planerat och fixat inför helgen. Kommer nog ingen uppdatering försen på måndag....varför får ni veta då. Gud vilken "cliffhanger" :P Hehe...

Good night...

Bjuder på mer bilder från Philadelphia samt skridskoåkningen i Central Park.

 Isrinken

Rinken och NYC

Ambulans

Polisen

:)

Många olika former :P

Taxi

Philadelphia :D

En skönt låt till en bra film som passar in på min helg :D

TGF = Thank God it´s Friday :P Var på gymmet under dagen och jobbade på kvällen. Efter jobbet tog jag det bara lugnt och tittade på filmen som jag hyrde dagen innan. The weather man med Nicolas Cage...var roligt och bra! Jag satte även upp tavlan som jag hittade på gatan i NYC...hehe, efter ett bra tag dock :)

På lördagen sov jag lite längre för att börja vid 10am och jobba till 3 pm. Efter detta så drog jag min in till NYC för att träffa en tjej som jag träffade när jag var ute för två veckor sedan. Vi åkte skridskor i Central Park som var väldigt fint och rogivande. Sedan gick vi och åt lite samt pratade...var väldigt trevligt och roligt att ha en "dejt" men en amerikanare :P Dock gick min kamera sönder...eller den bara fastnade och inget funka eller gick att göra :/ Tog mig hem senare för att sova lite :)

Dock var det upp ganska tidigt på söndagen för att bege sig till Philadelphia :D Åkte med två andra au pairer med buss dit och hem. Tar inte så lång tid så räcker att vara där över dagen...ska dock åka dit minst en gång till för att se mer samt för att det var en fin och mysig stad! Sprang i trappan som Rocky gör i Rocky filmerna, såg Liberty bell, Benjamin franklings grav, US Mint (där de gör "alla" mynt), Liberty Square, City hall, var på bio och åt det berömda Chees steak :) Bion vi såg var "Milk" med Sean Penn som var en bra och lärorik film...verklighetsbaserad! Vi kom hem sent då bussen var en timma sen men vi hann med tåget med ca 5 sek..annars hade vi fått vänta ytterligare 45 min, inte roligt!!!

Idag så har det varit en vanlig dag igen..bara att jag inte har någon skola denna veckan så jag sov lite extra efter jag jobbat mina timmar på morgonen, var skönt!! :) Tagit det lugnt efter jobbet idag och fixat med bloggen, facebook, lite annat smått och gott i rummet samt lagat kameran :) Var objektivet som blivit lite skevt på något sätt så "böjde" tillbaka det lite så var allt okej igen...skönt att det inte var något större och jobbigare fel!! Fick även tillbaka brevet som jag skickade förra veckan till huvudkontoret i Boston för att få en påskrift på ett papper som gör att jag kan resa utanför USA...det ni :P

Good night...

Stiligt..

:P

Philadelphia museum of art

City hall

Liberty Bell

US Mint

Good

Gott

chees steak :)

Jim´s steak

Två månader = 1/6 :D

Hej på er alla läsare.
Blivit lite fler dagar än vanligt mellan inläggen men haft lite extra att stå i denna veckan. I alla fall så ska jag bjuda på en låt ifrån ett av sveriges mest kända band.  Väldigt bra grupp och som alltid när jag spelar en låt så är den bra ;)



Måndagen blev en "snowday" då det började att snöa under natten. Detta innebar att jag var tvungen att jobba "hela dagen" och missa min näst sista skollektion. Som tur var, var snöstormen så stor att även min skola stängde. I alla fall så gjorde vi inte mycket speciellt...den yngre hade en "playdejt" som först var hos oss och sedan var de hos honom. De var ute och lekte i snön som tyvärr inte var någon kramsnö så gick inte att göra allt för roliga saker.
På kvällen så hängde jag på en kompis som jag inte träffat på ett tag till ett café med en nya au pair i området. Där mötte vi upp andra som jag inte träffat innan. Sen när stället skulle till att stänga så sprang några andra som jag känner in för att köpa något snabbt...roligt hur man nästan springer på någon man känner vart man än går nu efter ett tag :P
Allihopa drog sedan vidare till Mcd där vi såg en mus springa inne och antagligen bodde i en ATM som stod inne.

På tisdagen var allt som vanligt igen så jag kunde åka tilll gymmet och träna vilket var skönt!! Dagen var och gick som vanligt. På kvällen åkte jag till en au pair kompis för att planera lite med henne inför kommande helger..satt där en stund och fick bra och många saker gjorda :)

På onsdagen så åkte jag till posten tillsammans med en av dem som jag tränar med innan vi åkte till gymmet. Jag behövde skicka iväg ett brev samt köpa ett frimärke och hon behövde skicka iväg ett packet.
På kvällen tog jag det bara lugnt och såg åter på att avsnitt av That 70s show...så bra:D

Två månader om man ska räkna efter den 5:e varje månad och det ska man väl?! Bara fem av denna tiden kvar...känns inte så mycket och känns inte som att man varit här så länge som det ändå på ett sätt är. Annars hade jag ganska mycket för mig på förmiddagen. Först åkte jag till en au pair kompis och mötte upp en tredje för att planera några helger framöver. Sedan bar det av för att köpa lite små saker i Larchmont town och så var jag på biblioteket och lånade en dvd samt en bok åt mig. Lika bra att passa på då man inte behöver köpa den utan kan få kunskapen gratis...kommer dock ha lite att läsa framöver :P
Sen åkte jag till skolan för att ha min sista lektion på den kursen. Var väldigt soft och skönt att ha det gjort...har gått snabbt dock!! Fick ett litet fint intyg med..hehe, är väl inte mycket att ha så sett men lite coolt ändå att ha i sin meritlista.
Nu ikväll så har jag inte gjort mycket...mest tagit det lugnt vilket är skönt det med samt kan behövas inför vad som komma skall.. :)

Good night...

pokerns bibel :P

Gött

"Cops in real life"

Hehe...ja en bra låt som ni också kommer märka passar bra till inlägget, eller det beror väl lite på hur man ser det dock :)

Fredagen....jag fick åka ensam till gymmet idag då han jag skulle gymma med tydligen somnade igen på morgonen så han kom aldrig :P Sen gick jag med pojkarna till ishallen för att se på High school hockey...är ju stort här. Ishallen var full med barn, skolungdomar samt föräldrar/vuxna. Mamaroneck, grannområdet som vi hejade på vann enkelt med 7-1...värdpappan kom också för att titta efter några minuter in i första perioden.
På kvällen tog jag det bara lugnt hemma och tittade på film i sängen, Tropic thunder, som var bra :) Blev lite godis ätande också...helg så :P

Denna lördagen skulle jag egentligen åkt in till City på dagen för en reunion med de från au pair skolan men för första gången så var jag tvungen att börja jobba 1300 till 1900 så blev inget med det :/ Jag sov till 1200 ungefär, dels för att ta vara på min sovmorgon men också för att jag tittade på filmen ganska sent kvällen innan.
Sen var jag först med en äldsta pojken på hans basketmatch som inte har någon betydelse i den bemärkelsen utan är mer för skoj skull. De förlorade men han spelade ganska bra. Sen var vi hemma en kort stund innan vi åkte vidare till hans fotbollsmatch som är ungefär samma som basketmatchen. Fast det roliga var att jag skulle hjälpa till att coacha laget då deras riktiga inte kunde komma. Gjorde ett okej jobb, på min inte helt perfekta engelska, men dock förlorade vi matchen :( Min värdpojk gjorde i alla fall lagets enda mål...
När jag hade slutat i alla fall så gjorde jag iordning mig för utgång. Denna gången inte i City utan till Mount Kisto på en privatfest. Först tog jag tåget in till GCT för att sedan ta nästa tåg direkt ut till Magnus från vilket vi sedan fick skjuts till Jocke och "förfesten". Det var skoj och träffade lite fler människor där....runt 2400 drog vi för att åka till huvudfesten.
Hehe...allt gick bra tills vi blev stoppade av en polisbil på typ motorvägen eller vad det var. Först trodde vi att det var en rutinkontroll, för i USA så får dem ju stoppa vem dem vill, när dem vill, för vad de vill och vi hade inte märkt någon anledning. Dock sa polismannen att föraren hade åkt mellan och på två filer så tydligen därför.....
I alla fall så var jag och de flesta andra skit nervösa för i USA vet man ju aldrig vad polisen kan få för sig. Först såg jag att en civilpolis också stannar till bakom oss och i slutet står det hela fyra bilar bakom oss, en civil och tre andra med alla ljusen på. Efter ca 30 min kommer polismannen tillbaka och ger föraren böter. Vet inte varför det tog sådan tid....om de testade oss och ville se ifall vi skulle smita för att vi kanske skulle haft något i bilen eller för att det är extra arbete med personer som inte är från USA?.
Väl på festen så hade jag det roligt så det var ju tur det..hehe :D Vi stannade till 0430 innan vi fick skjuts hem, jag sov över hos en kompis på golvet med kudde och filt :P

Idag så har det hänt en hel del roliga saker, och typiskt så hade jag inte med mig min kamera då jag festade dagen innan :/ Tog tåget in till City från Micke som jag sov över hos. Nu när man varit här ett tag så börjar även NYC bli litet då man springer på folk man känner utan att ha förbestämt det eller något :) Vi gick ihop med några andra men jag tappade bort dem senare då jag mötte upp en annan kompis. Men vi gick runt och jag åt på Burger King som jag letat efter enda sen jag kom hit :) Dock var inte lökringarna eller servicen lika bra som i Sverige. Men hamburgarna var goda och tror att pommesen är det med. Jag sprang förbi OTB (off-track betting) som är med i TV-serien Seinfeldt och var på Pennstation (Pennsylvania station) för första gången. NYC har två stora tågstationer, GCT och Pennstation.
Jag var även uppe i Empire state building, där inga turister eller "vanligt" folk får vara. Kompisen jag var med letade efter en butik som skulle ligga där Empire låg så vi letade på marknivå där vi trodde den skulle vara och alla butiker brukar vara. Men när vi frågade i informationen så sa de att det ligger på 72:dra våningen så vi fick gå igenom en ganska stor och krånglig säkerhetsrutin. Väl upp på den våningen så visade det sig att det bara var ett kontor så antagligen har de sitt huvudkontor där eller något. Men det är bara anställda och deras inskrivna gäster som får komma in.
Vi gick lite till på stan och jag köpte en bok som verkar vara bra...roligt att ha en på engelska att läsa här!

Good night...

Basketmatchen

Hockeymatchen

Från festen...

Hehe :P

RSS 2.0