The Met :)

Ja, då har ännu en vecka gått...det går fort!!
Är lugna tider på ett sätt....har bara vissa saker att tänka på och det är tur då dessa saker är stora saker. Min vecka tas upp av att boka inför min Vegas resa samt att också titta på min Florida resa. Detta tar jag paus ifrån då jag antingen går till gymmet, tittar på film, jobbar eller ser That 70's show :)
Fick även ett vykort från mamma i veckan..var roligt :) Snart ser jag ju alla igen så då behövs det inte skickas kort ...
Jobbade fem timmar på lördagen som gick bra....åkte skridskor för första gången på sex månader med den yngsta pojken. Var roligt att vara på isen igen och gick bättre än vad jag trodde! Annars så tittade jag film och åt svenskt godis på lördagen...började även ta en titt på det "post assignment" som jag måste ha skrivit senast den 12 november på 7-8 sidor.
Idag, söndag, åkte jag in till Manhattan på förmiddagen. Inte varit där på tre veckor nu så var skoj att se det igen :P Blev ett besök till The Met, ett stort museum som jag måste gå till en gång till då jag inte orkade gå allt på en gång..hehe. Efter det gick jag med den finska au pairen och såg Saw VI....typ samma som alla andra i serien och jag tycker att det är mer äckligt än skrämmande att titta på det.
Good night...bilder kommer senare då jag glömde min kamera och vi tog med finskans.

Getting closer...

Hej där igen.
Inte mycket att berätta....varit en lugn vecka och helg. Men det är bara bra för varit mycket med att planera vad det gäller min semester mellan jul och nyår samt innan jag åker hem till Sverige efter att jag har jobbat klart hos familjen.
Som det ser ut nu blir det Las Vegas från 25 december till den 2 januari tillsammans med en finsk au pair. Vi ska bo på MGM Grand och tanken är att boka detta kommande veckan. Sen får vi gå in och titta på detaljer som olika shower att se i Vegas samt hur vi ska ta oss till Grand Canyon som jag känner är ett måste att vi ser.
Sen vad det gäller min semester innan jag åker hem blir det att min Mamma och Janne kommer för att resa med mig då det tyvärr inte funkade att resa med samma person som jag reser till Vegas med. Det blir först en vecka i Orlando för att gå på de olika parkerna samt ta sig till Kennedy Space Center. Sedan åker vi, antagligen med buss, ner till Miami och stannar där en vecka. Från Miami blir det att ta sig till Everglades och möjligen utforska "The keys".
Annars så har veckan varit som vanligt och ni som inte är säkra på hur en vanlig vecka ser ut kan fråga så svarar jag er ;)
I helgen så har det blivit lite filmer och svenskt godis. Jobbade några timmar på lördagen och tittade på en av den yngstas hockeymatcher. Riktigt sugen på att börja igen när jag kommit hem till Sverige och göra det seriöst.
Idag så slog jag in några julklappar till de i familjen och gick igenom lite generellt i rummet.
Good night...

3/4 done.....three months left :P

På måndagen så hade jag varit 3/4 av min tid i USA som är lika med nio månader. Bara tre månader kvar nu....
Annars så har veckan varit lugn. Jobbat och gymmat som vanlig. Gymmat några dagar med den äldsta pojken som testar det men verkar inte vara så intresserad så tror inte att kan kommer att fortsätta när testperioden är över.
Jag har också börjat planera hur min semester mellan jul och nyår ska vara samt efter att jag slutat jobba innan jag åker hem. Detta tillsammans med den finska au pairen som jag brukar vara med. Kommit fram till några saker men fortsätta under nästa vecka igen...
Junior, min brorson, fyllde fem år igår lördag :) Skickade med hans present med mamma när de var här men bad henne säga till honom att jag älskar honom!!
Sen så var det även dax för mig att fixa mina sista tre credits av totalt sex som jag måste ha innan jag åker hem. Detta över en helgkurs på ett college som jag gick tidigare under året på. Från 09:00 till 17:00 är klassen som handlar om American pop culture. Satt uppe till 03:00 för att skriva klart ett arbete som skulle lämnas in...började smått tidigare under veckan men på något konstigt sätt har jag lite kvar i sista stund :P
På kvällen åkte jag hem till en svensk au pair med två andra au pairer som också var på kursen som jag känner och åt tacos. Var mycket gott och en trevlig kväll som vi avslutade med lite spel.
Idag var det samma timmar på skolan och var segt som igår. Lyssnar mest på läraren som inte har något direkt struktur på undervisningen och bara visar upp lite saker med mera. Men skönt att man inte behöver göra för mycket heller :) Dock så fick jag en uppgift att inom en månad lämna in ett arbete på 7-8 sidor :/
Hemma så har jag bara tagit det lugnt och försökt komma i fas och återhämta mig från de långa dagarna. Ska bli två filmer innan jag lägger mig ikväll med med svenskt godis :D
Good night....
Ds: Tyvärr inga bilder idag då jag vara varit på den kursen...

Guggenheim och Kandinsky :)

I veckan har det inte hänt något speciellt vad jag kan komma på. Allt rullar på som vanligt med jobbet och vad det gäller min fritid.
Dock så fick jag i torsdags ett e-mail om att jag senast den 15 oktober måste ha skickat in datum för när jag vill åka hem till CC. Och jag har inte börjat titta alls på min sista semestervecka samt hur jag ska göra efter att jag jobbat färdigt...så kommer bli mycket tid till det de kommande två veckorna.
Jobbade som vanligt på lördagen under förmiddagen och tog det återigen bara lugnt resten av dagen hemma. Tittade på två svenska filmer med lite svenskt godis till :D
Jag fick också reda på varför det har tagit så lång tid att få min polisansökan till augusti 2010 granskad.....de har beslutat att hoppa över en start hösten 2010 och skjutit våra ansökningar till januari 2011 :O Inte roligt att gå miste om sex månader vad det gäller att komma in på polishögskolan samt att jag nu har sex månader mer som jag måste fylla ut med jobb eller liknande när jag väl kommit hem.
Det enda som är positivt med detta är att jag inte behöver jäkta hem utan kan, ifall jag vill, stanna hela den extra månaden som jag har i USA efter att jag arbetet klart. Men ska som sagt titta närmare på allt de närmsta dagarna...
Idag så åkte jag in till NYC och gick på Guggenheim. Har väntat med att gå där tills nu då de började med en utställning med Vasily Kandinsky den 18 september. Otroligt fina målningar han gjort...gillar en mängd av dem!!
I övrigt så var det ett fint och intressant museum med annorlunda design :p
Var även en parad genom gatorna i city...tydligen den polska nationaldagen vad jag förstod.
Efter det så hoppade vi bio då finskan som jag återigen var i city med var trött. Så vi åkte ner till de "billiga" affärsgatorna för att köpa några tröjor till mig. Blev nöjd med resultatet och skönt att ha den biten avklarad..
Good night..

RSS 2.0