100 days.......LEFT!!

Ja, vad kan man säga om denna veckan då? Det mest intressanta var väl att min pappa och min brors pappa fyllde år på tisdagen. Så jag ringde hem där alla var samlade för att fira dem och jag fick tillfälle att prata med alla vilket var ett tag sedan jag gjorde. Annars så har jag läst ut den första av fyra svenska tidningar jag fått av mamma...alltid roligt att läsa svensk text :) Annars har det väl varit som vanligt...går väldigt fort veckorna dock!!
Igår jobbade jag mina fem timmar innan jag var ledig för helgen och bara softade på mitt rum hela lördagen. Var ett tag sedan jag gjorde det så var skönt...samt att jag fixa lite småsaker gjorda.
Idag åkte jag in till NYC med den finska au pairen och tittade på en ny utställning. Denna gången blev det "Bodies" som handlar om den mänskliga kroppen. Det var intressant och de hade gjort helt otroliga saker som de visade...och jag höll till och med i ett människohjärna :S
Efter det tog jag äntligen tag i mig och tog mig till John's pizzeria för att pröva deras pizza som jag velat göra i ca nio månader nu....och visst var det gått och bättre än vanligt i NYC.
Och gissa vad vi gjorde efter det då.......jo, det blev en bio :) Vi såg Bruce Willis nya film, Surrogates. Den var inte lika bra jag hade trott men helt okej!
Och idag söndag är det även 100 dagar kvar för mig som arbetare i USA :)
Good night...

Sommaren är över...

...så bjuder på lite ironi med denna låten som jag tänkte haft tidigare under året men aldrig blev av :P Bättre sent än aldrig ändå!!
Min vecka har varit mer händelserik än vanligt vilket alltid är roligt :)
På måndagen så skickade jag in min sjunde polisansökan. Jobbat mycket med den senaste veckan så var skönt att få det gjort. Hoppas och tror mer än tidigare att denna gången ska vara min gång!
På tisdagen hade vi, några svenska au pairer, en födelsemiddag för en annan svensk au pair som skulle åka hem senare i veckan. Det blev på "The cheesecake factory" som är en känd kedja, så var roligt att få pröva det också samtidigt som jag lunchade med de andra. Var väldigt gott så förstår varför det är populärt.
På kvällen så åkte jag in med värdbarnen för att möta upp värdmamman. Vi skulle gå och se på NY Rangers första hockeymatch för säsongen. Dock var det en "träningsmatch" så kommer nog bli en till innan jag åker hem då värdbarnen var lite besvikna över att det inte var en ligamatch. Men var väldigt grymt att sitta så nära och se hård och snabbt lir på liten is :D
Annars så blev de tre sista dagarna innan helgen ganska sig lika som vanligt....gym, jobb och "fix" :P
Igår jobbade jag till 15:30, helgerna är oftast väldigt lugna och denna var inget undantag. Skönt att sova lite längre...och det behövs dels efter en generellt krävande arbetsvecka men också då jag alltid tittar på en svensk film med svenskt godis innan jag lägger mig på helgerna :)
Efter jobbet åkte jag in till NYC med en finsk au pair. Eftersom det är specialerbjudanden för off-broadway shower denna helgen med så började vi med att gå på en till, den var rolig, bra och intressant. Efter det gick vi på en ny film med Matt Damon, The informant. Den blev bättre mot slutet men var väldigt rolig.
Idag var det en slapp morgon men tog tag i mig och åkte in med den finska au pairer till city igen och började med att se "intrapid". Var väldigt intressant och tragiskt med alla som det står för samtidigt när man tänker på alla som dött med mera. Efter det var tanken att gå på en sista off-broadway show men vi skulle inte hinna till den så blev bio igen. Denna gången blev det The final destination i 3-D. Den var bättre än trean som var den innan denna men storyn var typ likandan fast med nya döttsfall. Men cool att se en hel film i 3-D för första gången!
Hemma nu och ska lägga mig efter detta...vill ha en lugn vecka men har saker jag måste få gjort och bli av med så kommer bli lite mitt i mellan antar jag. Och föresten...hösten börjar officiellt på tisdag här men löven har redan börjat falla sedan någon vecka och igår när jag gick hem från tåget var första gången jag kände att det var kallt igen.
Good night...
GOTT :P

Ett år sedan..

..jag började min blogg och gjorde mitt första inlägg :)

Var länge sedan jag hade svenskt så...fin låt och bra artist.
Min vecka har varit generellt nog lite bättre än vanligt. Det yngsta barnet började skolan igen på tisdagen medans den äldsta började först på måndagen. Blev gymmet för mig onsdag, torsdag och fredag...kör nu uppbyggnadsperios vilket innefattar färre repetitioner men tyngre. Detta gör att det inte tar så lång tid på gymmer, samt att jag inte kör löpning just nu heller, men för att växa måste jag ha ett överskott av energi så äter på friskt :P Annars fixat med polisansökan och annat smått samt tagit det lugnt med That 70´s show på kvällarna.
Igår jobbade jag fem timmar på dagen innan jag åkte in till NYC med en annan au pair. Där köpte jag några saker mamma bett mig om innan vi gick vidare för att se en off-broadway show. De har under två veckor att man 20 minuter innan start kan köpa de biljetter som är över för $20, kostar annars runt $60. Blev "Perfect crime" som var intressant och rolig att följa....var som en thriller med mystisktmord. Eftersom det var lördag och ingen speciell tid att passa gick vi efter det på en bio med och såg "The ugly truth" som jag velat se ett tag. Den var roligt och bra...och tyvärr nog sann för det mesta :D
Idag så gick jag upp tidigt för en söndag och begav mig in till NYC igen. Var ett special möte med Cultural Care där alla au pairer runt NY samlades och letade/försökte få tag på så många saker som möjligt under två timmar. Min grupp gjorde bra ifrån oss och fick för det ett litet pris :D
När det var klart så hängde jag med två av mina svenska kompisar. Vi drog runt lite här och där innan vi gick på en till off-broadway show. Denna gången blev det "The Columbine Project"....den bästa showen jag varit på!!!
Sorglig historia när man får veta mer fakta om vad som verkligen hände och låg bakom allt...och otroligt bra skådespelare. Dock verkar de inte ha så mycket pengar att jobba med då rekvesitan och ljudet inte var så bra men är en nykommen show så kommer nog om ett tag fått in pengar för att göra det bättre.
Jag var även med i Borås Tidning idag...har inte sett eller läst artikeln när de har inte lagt ut den på internet än. Men kommer snart hoppas jag :P
Just det...höll på att glömma. Idag, 13 september, för ett år sedan gjorde jag mitt första inlägg. Kommer nu att börja läsa mina inlägg från förra året vart eftersom tiden följer deras publicering. Roligt att se och minnas vad man gjorde och skrev då...kanske även för er ;)
Good night...

Eight months...

Ja, igår lördags så hade jag varit åtta månader i USA....men vi ska inte gå händelserna i förväg. Vi börjar allt från måndagen...
Blev mycket jobbande i veckan då barnen inte börjar skolan förrän nästa vecka och det är inga mer "camps". Men såg ändå till att ha tid för att gå mina tre gånger till gymmet som är det nya schemat jag ska börja med. Min "diet" är över, till mammas glädje antar jag, för att nu istället ha energiöverskott och bygga muskler :)
På onsdagen var det min värdmammas födelsedag. Hon fick 90 minuters svenskmassage i present från mig...hon blev väldigt glad och tackade mig flera gånger och i några dagar efter också :P Massage är något jag nog själv ska unna mig i december innan jag åker hem efter ett års hårt jobb.
Jag registerade mig för en helgkurs i oktober också under veckan, har tre credits kvar som jag måste läsa. Skönt att ha det gjort och blir skönt när jag väl läst dem med och inte behöva tänka mer på det.
Annars så började min långhelg redan på fredagen då, på grund av mina långa dagar under veckan, torsdagen var min sista arbetsdag för veckan. Jag åkte in till Manhattan på morgonenen där jag mötte upp Mikael, en annan svensk au pair. Det första vi gjorde var att gå till FN och ta en tour. Det var mer intressant och lärosamt än en massa saker att se men roligt att ha gjort det då det är neutralmark med eget postkontor, polis, brandkår med mera.
Efter det gick vi vidare och såg en utställning de har på Time Square om Titanic. Var väldigt intressant och bra....fick se en del otroliga saker. Jag köpte även en bit kol som de plockat upp från vraket som var med på fartyget. Vi avslutade fredagen med att titta på bio, det blev District 9.....är en bra och annorlunda film!!
Ja, så kommer vi till lördagen och mina åtta månader i USA. Spänderade dagen återigen med Mikael och denna gången så spelade vi tennis hos honom på dagen för att sedan förfesta hos honom tillsammans med Magnus som kom över senare på kvällen. Vi åkte sedan in till city och drog mest runt och pratade med folk innan vi tog sista tåget hem.
För första gången på åtta månader så missa jag att vakna vid mitt stopp så blev som tur väckt av några ett stopp senare och gick av där. Men är inte mycket längre hem därifrån som tur så tog mig bara ca 10 minuter längre än vanligt.
Idag sov jag ut vilket alltid är skönt! :) Sedan hämtade Mikael, ja tre dagar i rad, mig för att bara ta det lugnt hos honom och såg sedan en film. Blev Inglorious Bastards....en cool film som är väldigt annorlunda, hehe.
Nu ska jag inte göra så mycket mer...blir antagligen att lägga sig när jag är klar med detta inlägg.
Good night...
Lite konst som vi bidrog med :P

RSS 2.0