Kennedy Space Center

Ja, våran andra dag i Orlando tog vi tag i sakerna och for till Kennedy Space Center, som ligger ca en timma öster om Orlando, vid kusten. Hotellet vi bor på har fri transport till vissa attraktioner men inte till KSC så vi fick fixa eget som kostade oss $160 :O
Vi valde en bra dag då vi hade en ca tre timmars lång guidad tur runt området och det var regnigt samt kallt. Har inte varit såhär dåligt väder/kallt i Orlando eller Florida på över hundra år. Bra tajming säger jag bara...först snö i Grand Canyon och nu detta :P
I alla fall så är det ett stort område de har till sitt förfogande men inte jätte mycket byggnader eller andra saker som tar upp plats. Mest är det tomrum som de behöver till säkerhetsavstånd från ramperna där de skjuter upp raketer och rymdfärjor. Men skoj att ha sett hur det fungerar samt ser ut och kunna säga att man varit där :) Efter den guidade turen tittade vi på två 3-D /IMAX filmer, gick runt några utställningar och läste på lite mer information/historia. Hann med att göra allt av intresse och som man borde ha gjort utan möjligen en till två saker.
På kvällarna tar vi det lugnt, värmer upp oss och äter middag. Har lite mat vi köpt till rummet så vi inte behöver gå ut varje kväll och jag tittade även på en film.
Good "flight"...

Kommentarer
Postat av: Ann-Mari

Hej fina bilder, förstår att ni har det bra. Synd att ni har det så kallt.

Här hemma har vi 10 grader kallt idag solen skiner så fint.Hoppas ni får bättre väder. kramar från oss här hemma. Ann-Mari & Göran.

2010-01-12 @ 12:15:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0