Hemma hos min "nya" familj för ett år framåt.

Ja, då var det dax igen för ett inlägg och ny låt. Är ju helg och lördag så pumpar upp trycket lite med en bra låt av en bra DJ :P Ingen fest för min del denna helgen men hoppas kanske på något nästa...och i NYC någon gång.


Ja, torsdagen var den dagen då vi tillbringade större delan av dagen i New York City :D Vi lämnade skola runt 1300 och var inne vid 1400 något. Det var helt otroligt när man kom utifrån och såg hur skyskraporna reste sig och kom närmare. Åkte även förbi en kyrkogård som fick en att tappa hackan...så otroligt många gravar och tätt inpå varandra. Allt i NY och säkert övriga USA är så stort och mycket.

Väl inne i NYC plockade vi upp en Tour guide som skulle visa oss runt större delen av tiden. Vi åkte genom olika stadsdelar, var vid Ground Zero, Time Square, Rockafeller Center som jag även var uppe i och gjorde gratis :), såg frihetsgudinnan samt Empire State Building. Guiden tog oss även till en bra restaurang där vi åt god pizza, tog en Corona med men visste inte att den var så dyr så lite onödigt men tog väl ut att jag var gratis uppe i Rockafeller Center antar jag. Efter detta gick vi tillbaka där bussen skulle plocka upp och köra hem oss. Gick via Time Square, såg Macy´s, Victoria´s Secret med mera. Sov på vägen tillbaka och blev en sen kväll som de andra då man satt uppe och snacka med alla de andra.


Fredagen var en kort dag på skolan då vi skulle ge oss iväg redan vid 0915 mot de ställena som familjerna skulle plocka upp oss, min resa tog ca två timmar. För att göra ett bra första intryck hade jag på mig kepsen som jag fick av dem i present. Men tydligen visade de sig att det var en dyr och eftertraktad keps som folk lätt skulle sno ifall de fick chansen. Hehe..så nu kommer den att ligga som souvenir i hyllan :P
Det var mamman, Mary, som hämtade upp mig då de andra var på jobbet och i skolan. Man var under veckan lite nervös över hur det skulle gå, vilka som skulle vara där och ifall man skulle krama om de eller inte. Detta blev som ni säkert förstår större och större ju närmare slutdestinationen vi kom, Men det gick bra för min del med hela familjen...kramade mamman och tog i hand med  pappan samt fick kontakt med barnen direkt!!
Men innan allt detta hade Mary hunnit visa mig en massa saker och fixat åt mig. Vi gjorde Social Security Number, medlemskap på matställe, pojkarnas skola, vissa träningsställen med mera.
På kvällen var det att gå igenom vissa saker i hemmet och packa upp för mig. Har ett stort fint rum som jag ska gå igenom och köra till "mitt". Är en queen size säng...ungefär som jag hade hemma. Och jag sov otroligt skönt i den när jag väl gick och la mig första natten!! Bilder på huset och området får jag återkomma med.

Idag har det åter varit att gå igenom saker hemma och runt om området. Jag körde lite och var med på träningar för att lära mig var allt ligger. Min adapter har inte funkat till min dator så inte kunnat använda den de senaste dagarna då den varit ur laddad. Men idag lyckades jag köpa en som funkade som tur var. Träffade en från skolan som bodde nära...så vi ska försöka ta upp kontakt och träffas någon dag snart.
Men när jag köpte adaptern hände en helt otrolig sak som jag fortfarande inte fattar hände..inte min värdmamma heller. Vi var inne i en affär där det redan var tre personer när vi kom. Två tittade runt och en var vid disken och fick hjälp. I kön tittade jag mot ingången och såg att det stod en stor mörkhyad man som stod med ryggen mot mig och tittade flera gånger över axeln mot mig och verkade misstänksam. Men som ny i USA som jag är så vågade jag inte titta för mycket eller länge på honom utan tittade precis bort när han var på väg ut med en stor kartog i famnen som han täckte med sin kropp. Mannen bakom disken frågade vem som var nästa i tur och jag frågade den andra personen som var inne innan mig i affärer ifall han var före mig och skulle ha hjälp. Men han sa att han bara tittade så jag fick hjälpen. Personen i fråga var en annan mörkhyad man, smal som vad jag förstår nu att det var, hade en kniv i bältet. I alla fall så när vi kom tillbaka från gången där adapern var båda dessa personerna borta, där den större av dem gick ca 2 min tidigare. Min värdmamma sa till personalen att den mörkhyade personen precis gick ut med en tv-kartong. Var på detta den ena av personalen frågade till den andra ifall de hade sålt någon tv? Samtidigt som de står och funderar nämner jag den tidigare, större, mannen som gick ut tidigare att han också bar på en tv-kartong.
Hehe...i alla fall så kom vi fram till att de hade just blivit bestulna på två tv-apparater till värde av $ 600 vardera mitt framför mina ögon typ. I kväll har jag fortsatt  med rummet och ätit hemköpt pizza med familjen samt tittat på amerikansk fotball. Suttit ett bra tag med bloggen nu och ska lägga upp bilder från min vecka på Au Pair skolan...

Här kommer lite info för er som skulle vilja komma i kontakt med mig:

MSN/Hotmail - [email protected]
Skype - joakim.wennberg

Good night...

Kepsen jag fick av familjen.

Polisen som informerade oss lite. Han var rolig!!

Jag och Petra :)

Killarna i min klass

Jag vid skolan

Vår guide Michael

Me on the top of the rock

New York City


Kommentarer
Postat av: mamma

Packa väskorna o åk hem igen det låter livsfarligt att vara där du är,du har ju precis kommit dit o redan varit med om detta.Förstår att du har trevligt förutom denna händelse,fin keps förstår att du vill vara rädd om den.Kul att se bilderna fint hus du står framför är det skolan?Tänk att du min prins är i denna stora stad.Saknar dig var rädd om dig.Kram.

2009-01-11 @ 12:05:23
Postat av: Jonas

f-n va kul o skönt att allting gått bra =) lite scary den där stölden dock.. hoppas på fler bilder inom kort ! ta hand om dig, kram

2009-01-11 @ 12:31:09
Postat av: Ann-Mari

Skönt att höra att du har kommit fram till din familj.

Vilken tur att det ej hände er något i affären. Fina bilder du har lagt in. Väntar med spänning på att få se bilder på familjen och hur du bor.

Var rädd om dig.

Kramar från Ann-Mari & Göran.



2009-01-11 @ 13:06:26
Postat av: Niklas

Tjena Jocke!!!Vad skönt att resan har gått bra för dig..Verkar som du har kommit till en bra familj..

Lev nu livet i den stora staden... Ha de bra / Nicke

2009-01-11 @ 19:19:44
Postat av: mamma

hoppas du haft en fin dag idag.kram

2009-01-11 @ 22:00:32
Postat av: Anna-Karin

Hej Jocke! Sitter här och följer dig och vad som händer i den stora världen. Jag hoppas att du har det bra. Lyssnar och diggar din musiksmak. Var rädd om dig. Kramar från moster.

2009-01-12 @ 19:57:39
Postat av: carin

Lycka till på din första jobbvecka!

By the way, visst var polisen som föreläste om lagar o regler på NY-skolan hysteriskt rolig?? :)

2009-01-12 @ 20:09:32
URL: http://carinmec.blogg.se/
Postat av: Caroline

Altid kul att läsa andra au pairers första intryck i nya familj, au pairskolan, nyc m.m. Hoppas du fårdet bra framöver, ska följa din blogg ;)

2009-01-12 @ 20:27:19
URL: http://carolineivarsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0